U petak promocija knjige Kultura konflikta

kulturakonflikta

Promocija knjige Kultura konflikta, autora Vlada Ilića, biće održana u petak, 24. novembra u 17 sati u hotelu Podgorica, u Podgorici.

Osim promocije, najavljena je i praktična demontracija terapijskog metoda porodičnog rasporeda po Bertu Helingeru.

O knjizi će govoriti psihološkinja Maruška Drašković, dr medicine Lenka Tenžera, novinarka Snežana Radusinović, publicista Vanja Kovačević i autor Vlado Ilić.

O knjizi

Metod koji nam pomaže da konflikt shvatimo kao mogućnost sopstvenog razvoja i uspostavljanja autentičnog odnosa sa drugima.

Šta se dešava u duši kada iz bilo kojih razloga odbacujemo oca ili majku? Kada majci ili ocu nešto zamjeramo, kada smo ljuti na njih? Na koga smo zapravo ljuti?
Ljuti smo na same sebe. Htjeli mi to ili ne, i ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa – boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo, oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima. Dakle, ljuti smo na onaj dio oca ili majke koji nam se ne sviđa u nama samima. Odbacujući njih – odbacujemo sebe. I tako se u našoj duši s vremenom stvaraju „slijepe mrlje“ koje ne volimo, koje odbacujemo.

„Knjiga Kultura konflikta otvara pitanje ne samo genetskih zapisa u nama nego i naše sposobnosti da se svojom svjesnošću, preko izvjesnih zasad nedokučivih energetskih polja, uključimo u energetske konflikte predaka. Veoma jasan stil pisanja, obogaćen vrlo upečatljivim primjerima, podstiče pritom čitaoca da knjigu pročita u jednom dahu“, Prof. dr Staniša Stojiljković

„Ilić nam predočava i da bez autentičnog odnosa s onim drugim, kako bićem tako i kontekstom, čovek ne može da dođe ni do samog sebe“, Prof. dr Vuk Stambolović (iz predgovora Kulture konflikta).

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply