Torta od papira

tortakarton5

Proslava rođendana u vrtićima i školama ne podrazumijeva i tortu, jer osim što nije dozvoljeno (vrtić) i prekomplikovano je za organizaciju. Zato, iznenadite i svoju, ali i drugu djecu tortom od papira/kartona  kojom ćete rođendansku proslavu učiniti još posebnijom.

Materijal
• malo tvrđi papir ili 250-gramski karton u raznim bojama;
• Makaze;
• Ljepilo;
• razni ukrasi

Izrada:

Prvo “skinite”  Torta od papira - šablon (8431 downloads) na svoj kompjuter. Ukoliko ste kupili karton formata A4, tada samo odštampajte nacrt na karton. Ako želite uštedjeti na boji printera, onda sa jedne isprintane šablone i precrtajte na ostale kartone.

kriska

Izrežite kartone i spojite ih tako da čine jednu krišku torte. Djelove koji su isprekidani crtom presavijte i zalijepite ljepilom. Pazite na dio gdje će vam biti otvarač za tortu, na šablonu je označen sa dužom crtom, i taj dio trebate urezati tako da se kriška može otvoriti i zatvoriti sa dijelom koji je ispupčen.

Sve ostalo je da date mašti na volju.

Kad su kutijice gotove napunite ih finim slatkišima. Djeca će se radovati torti i otvaranju “poklončića”, a imaće i lijepu uspomenu s rođendanske zabave.

Kada posložite kriške i dobijete oblik torte možete je omotati i ukrasiti, a tako i učvrstiti nekom ukrasnom širom trakom.

Izvori: Index.hr; Djecji-rodendani.com

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Ja sam to vec uradila prije 3 god i ostala je u vrticu upravo da nadomjesti pravu tortu. Ta moja je suplja iznutra pa smo je napunili krem bananicama, a kad je slavljenica oduvala prave svjecice na ‘fake’ torti, vaspitacice su podigle tortu, a djeca se odusevljeno zasladila. Djeca su bolje reagovala nego da su vidjela pravu tortu.

Leave a Reply