Kako su đaci OŠ „Radojica Perović“ odlučili da pomognu vršnjacima?

20141008_161607

Učesnici pet odjeljenja drugih razreda Osnovne škole “Radojica Perović” iz Podgorice donirali su školski pribor, odjeću, obuću i igračke za svoje vršnjake iz socijalo ugroženih porodica i uručili ih udruženju Roditelji.

Ovu humanu akciju zajedno su inicirala djeca i učiteljica Ivana Leković, koja je prije oko mjesec obavijestila udruženje Roditelji o nihovoj namjeri da pomognu djeci iz porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja.

Članovi udruženja su posjetili školu “Radojica Perović” u srijedu, 8. oktobra, družili se sa djecom i zahvalili na humanoj ideji i gestu.

Udruženje će narednih dana sortirati donacije i podijeliti djeci iz porodica koja odgovaraju uzrastu prikupljene garderobe.

Na sličan način su početkom godine drugarima pomagala i djeca šestih razreda Osnovne škole “Vlado Milić” koja su svoj postupak objasnila željom da doprinesu lokalnoj zajednici u kojoj žive.

Na evidenciji udruženja je oko 500 djece iz 200 socijalo ugroženih porodica kojima pomaže u kontinuitetu u gardedobi, obući i školskom priboru, a zahvaljujući svojim članovim, građanima i kompanijama iz Crne Gore koji se odazivaju humanitarnim akcijama.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply