Info dan Stiže nam beba pobudio veliko interesovanje trudnica i roditelja

foto-a

Glumci Branka Femić i Pavle Ilić u igrokazu: Stigla nam beba, kojim je otvoren Info dan

Veliki broj trudnica i budućih roditelja posjetio je u subotu Info dan Stiže nam beba koji je posvećen trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, a koji se održava u tržnom centru Delta City. Posjetioci su prisustvovali predavanjima i prezentacijama medicinskih radnika i kompanija koje su učestvovale u ovom događaju i upoznali se sa ponudom brojnih izlagača.

Info dan je organizovalo Udruženje Roditelji, u saradnji sa šoping molom Delta City u Podgorici, i u partnerstvu sa Domom zdravlja Podgorica čiji je tim ljekara i medicinskih i patronažnih sestara bio na raspolagnju svim prisutnim roditeljima. Organizacijom Info dana Udruženje Roditelji je obilježilo Nacionalnu sedmicu promocije dojenja, koja je i četrdeseta sedmica u godini i simbolično označava puni termin trudnoće, odnosno termin kada je beba spremna za rođenje.

U toku događaja vladalo i veliko interesovanje za nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada bila besplatan porođaj u privatnoj bolnici Codra u Podgorici, u kojoj je učestvovalo 113 trudnica, a ovaj poklon osvojila je Sanja Popovac, koja će se uskoro poroditi drugi put.

Veliko interesovanje bilo i za besplatno fotografisanje u Klik foto mini studiju, profesionalne fotografkinje Aide Dizdarević, koja je fotografisala zainteresovane trudnice i tako im poklanjala lijepe uspomene iz trudničkih dana.

Posjetici su prisustvovali i predavanjima o trudničkim trimestrima i pregledima i procedurama u toku trudnoće sa ginekologom Biljanom Dakić Poltiković i medicinskom sestrom Irenom Laković.

O pripremama za porođaj i porođajnom procesu imali su prilike da se posavjetuju sa ginekologom iz Kliničkog centra, Srđanom Medanom i Dejanom Zlatičanin sestrom iz Škole za trudnice Doma zdravlja Podgorica.

Vježbe za psihofizičku pripremu u trudnoći predstavila je Jelena Đurišić, ginekološko akušerska sestra, Škole za trudnice, Doma zdravlja Podgorica.

O važnosti čuvanja matičnih ćelija, posjetioci su mogli slušati od ginekologa Predraga Jovovića, stručnog saradnika banke Bio save, kao i u toku prezentacije banke Future Health, a NLB Montenegro banka im je predstavila mogućnost štednje za najmlađe.

Roditeljima su u toku cijelog dana na raspolaganju bile savjetnice za dojenje Udruženja Roditelji koje su im pomagale u vezi svih nedoumica koje imaju sa dojenjem, kao i tim pravnog savjetovališta za pitanja iz oblasti radnog prava.

Razgovarano je i o njezi norođenčeta i prvim danima sa bebom, sa subspecijalistom medicinske i kliničke genetike Oliverom Miljanović i patronažnom sestrom Doma zdravlja Podgorica, Milkicom Banašević.

Majčinstvo i roditeljstvo i kako se najbolje pripremiti za tu novu ulogu, bile su teme razgovora sa porodičnim psihoterapeutom Helenom Rosandić i Snezanom Brnović, koordinatorkom grupe za podršku majkama sa PPD Udruženja Roditelji.

O tome kako se pripremiti i kako prevazići početničke probleme u dojenju govorili su pedijatar Vjera Janković iz Ordinacije Doktorice Mica, i mama Elvita Hadžifejzović, kao i Ana Vujnović, koorinatorka programa Majka i beba Udruženja Roditelji.

Posjetiocima su u toku cijelog dana prezentovani različi proizvodi koji su potrebni dok se čeka beba i nakon njenog rođenja, ali su dobili i veliki broj poklona i popusta izlagača koji su pomogli organizuju Info dana. Među njima su bili Donator doo, HiPP, banke matičnih ćelija Bio Save, Cryo Save i Future health, kompanije Osmi red D, Netpharm, Meditas, Lamex, Nestle, Nall International, NLB Montenegrobanka, pedijatrijska ordinacija Doktorica Mica i Vivis. Centralna banka Crne Gore predstavila je nedjelju štednje koja se obilježava od 31. oktobra.
foto-1 foto-2 foto-b

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply