Djeca poručuju odraslima – Uspori, stići ćeš na vrijeme

spot

Uspori, stići ćeš na vrijeme naziv je pjesme koja će uskoro promovisati bezbjednost djece u saobraćaju, a u kojoj upravo djeca šalju poruku odraslima da uspore i poštuju pravila, kako bi se sigurno vratili kući

Tekst pjesme napisala je Sanja Perić, koja je prije oko sedam mjeseci predložila Ministarstvu unutrašnjih poslova pokretanje kampanje pod tim nazivom, što je i prihvaćeno..

Ona očekuje da će pjesma i spot koji se radi iI u završnoj je fazi, uticati na svijest kako malih tako i velikih građana Crne Gore o značaju poštovanja saobraćajnih propisa.

“Pjesma je već snimljena, i trebalo bi da bude premijerno izvedena na proslavi Dana MUP-a, 2. oktobra kada bi, ukoliko sve bude išlo po planu, trebalo da počne i emitovanje spota”, kazala je Perić portal Roditelji.

Muziku je uradio Slaven Knezović, aranžman Mihailo Radonjić, u čijem je studiju i snimana. U spotu će se, pored izvođača Dječijeg hora Zvjezdice, pojaviti istaknuti crnogorski sportista čije ime, do 2. oktobra neće biti objavljeno već će biti iznenađenje.

Perić je navela da se radi o sportisti sa vrhunskim svjetskim rezultatima koje je postigao u karijeri koju je uspio da izgradi bez mrlje, kao i to da je prije svega roditelj, što mu je bila uloga i u spotu.

Spot će biti i dio kampanje Bezbjednost djece u saobraćaju, koju je u septembru pokrenuo OEBS sa MUP-om i još nekoliko državnih institucija, kao i nevladinih organizacija.

Perić podsjeća da slične kampanje postoje i u regionu, pa je tako na primjer Leontina autorka pjesme u Srbiji.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply