U oktobru info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice

Stize nam beba baner

Udruženje Roditelji će naredne subote, u saradnji sa šoping molom Delta City i uz pomoć Doma zdravlja Podgorica, obilježiti Nacionalnu sedmicu promocije dojenja organizovanjem info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice. Naziv događaja je, Stiže nam beba, a termin organizovanja je u četrdesetoj sedmici u godini koja simbolično označava puni termin trudnoće.
Zainteresovani roditelji i oni koji će to biti, će od 10 do 22 časa biti u prilici da na jednom mjestu dobiju veliki broj važnih i korisnih informacija koje su im potrebne u toku trudnoće i nakon nje, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima i roditeljima.

Iz Udruženja je saopšteno da je program manifestacije vrlo sadržajan pa će posjetici tokom cijelog dana imati priliku da prate interesantna predavanja i prezentacije o trudničkim trimestrima i pregledima u toku trudnoće, pripremama za porođaj i o porođajnom procesu, dojenju, njezi norođenčeta i prvi danima sa bebom, ali i majčinstvu i roditeljstvu i tome kako se najbolje pripremiti za novu ulogu.

Posjetioci će o ovim temama moći da razovaraju sa ginekolozima, medicinskim i patronažnim sestrama, pedijatrima, psiholozima, ali i jedni sa drugima, razmjenjujući iskustva i infomacije, što se pokazalo kao odlična podrška u toku okupljanja u Roditeljskom i Kutku za dojenje, koje Udruženje organizuje dva puta mjesečno više od godinu.

Roditelji će se upoznati sa različitim proizvodima koji su im potrebni dok čekaju bebu, kao i nakon njenog rođenja, ali i sa važnošću i načinima čuvanja matičnih ćelija. Trudnice koje vole da se fotografišu i žele da zabilježe trudničke trenutke moći će da upoznaju sa radom Aide Dizdarević koja se specijalizovala za porodičnu i fotografiju novorođenih beba.

Za sve će biti pipremljeni pokloni mnogobrojnih izlagača, koji su pomogli organizaciju Info dana. Među njima su Donator doo, HiPP, banke matičnih ćelija Bio Save, Cryo Save i Future health, Osmi red, Nall international, Netpharm, Meditas, Lamex, privatna bolnica Codra, pedijatrijska ordinacija Doktorica Mica, Nestle, i prodavnica Vivis.

Ovo je prvi put da se u Crnoj Gori organizuje događaj sa ovakvim sadržajima, a detaljan program sa satnicom predavanja i prezentacija biće saopšten naredne sedmice, najavljeno je iz Udruženja Roditelji.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply