U subotu Dan Sunca

program dan suncaDječija manifestacija Dan Sunca biće održana  osmi put u subotu, 20. septembra u Podgorici, na parkingu ispred šoping mola Delta City i u centralnom atrijumu.

U toku kreativno osmišljenog cjelodnevnog programa  mališani će imati priliku da se zabave i obogate svoja znanja, saopštili su organizatori, marketing agencija Incognito.

Prva cjelina manifestacije počinje u 10 sati, a završava se u 13 i posvećena je kreativno-edukativnim radionicama koje će biti organizovane na parkingu ispred Delte. Sa djecom će se družiti predstavnici Turističke organizacije Podgorice, kao i Nevladine organizacije Pružite nam šansu,  Ekološkog pokreta Ozon, Kreativnog studija Abeceda i vajarka Nada Kažić..

Od 13 do 15 sati biće organizovan sportski program u toku kojeg će mališani moći da se oprobaju u košarci, fudbalu i rukometu, u čemu će im pomoći KK Budućnost, FK Calcio i ŽRK Podgorica 2013.

U centralnom atrijumu Delte  od 10 sati i 30 do 12  sati i od 17 i 30 do 18 i 30 planirano je takmičenje beba u puzanju, Sunčana Pufies puzijada . U petoj crnogorskoj puzijadi imaće priliku da se takmiči 90 beba u 15 takmičarskih grupa.

Menadžerka kreativnih komunikacija u  Incognitu, Danijela Knežević kazala je da je interesovanje za ovo izdanje puzijade veće nego ikad pa je 90 takmičarskih mjesta popunjeno za manje od  3 dana.

„Dužina staze je i ovog puta 3 metra, a pravo učešća imaju bebe koje nisu prohodale. Podsjećamo da je aktuelni rekord puzijade 4 sekunde i 60 stotinki, a ponosni rekorder je Aleksej Krgović iz Bijelog Polja“, kazala je ona. Svi učesnici Sunčane Pufies puzijade dobiće Pufies poklone i diplome za učešće.

Popodnevni dio programa rezervisan je za sportske igrarije, ples i pjesmu, pa će se od 18 i 35 publici predstaviti učenici odjeljenja V-4 Osnovne škole „Mahmut Lekić“ iz Tuzi, koji će izvesti skeč Kornjača i zec, a nakon toga, od 18 i 45 mališani predškolskog i mlađeg školskog uzrasta će se zabaviti u raznim sportskim takmičenjima koja će biti organizovana u dijelu programa pod nazivom Sportske igrarije sa Žarkom Žapcem.

U isto vrijeme, djeca koja vole da uživaju u kreativnim igrama moći će da se zabave u kreativnom kutku u kojem će ih čekati veseli tim Kreativne škole. Od 19 i 30 posjetioci manifestacije će uživati u nastupima Dječijeg hora Zvjezdice, Kulturnog centra Beauty i Plesne škole Dream.

Comments

Leave a Reply