Otvoren vrtić Ciciban u Nikšiću

Foto: ND Vijesti

Foto: ND Vijesti

U Nikšiću je danas predškolska ustanova „Dragan Kovačević“ otvorila vrtić Ciciban u kome će boraviti 110 mališana uzrasta od tri do šest godina.

Objekat, površine 220 metara kvadratnih, opremljen je, kako je kazala direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović, po najsavremenijim standardima sa četiri radne sobe, kuhinjom, bibiliotekom, bibiliotekom igračaka i kancelarijom za logopeda.

“Ono na čemu će se insistirati u našem vrtiću je razvoj pozitivnih sposobnosti kroz igru i zabavu, a ovaj vrtić započinje pilot projekat u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Filozofskim fakultetom”, kazala je Backović. 

Pomoćnica ministra prosvjete i nauke, Vesna Vučurović,  saopštila je da je za ovaj vrtić izdvojeno preko 350 hiljada eura.

“Ministarstvo prosvjete i Vlada stvaraju mogućnost za što viši obuhvat djece predškolskog obrazovanja jer je to naša velika obaveza da sva djeca budu obuhvaćena ovim vidom vapsitanja i obrazovanja”, kazala je Vučurović. 

Predsjednik Opštine Veselin Grbović podsjetio je da je i prošle godine u Ozrinićima otvoren vrtić, a da je Ciciban 15-i član “porodice vrtića JPU ’Dragan Kovačević’”.

“Naša je obaveza da u ovom predpristupnom vremenu EU što više mališana pohađa predškolske ustanove. Zadovoljstvo mi je što ćemo najmlađima pružiti bezbrižnije djetinstvo”, kazao je Grbović. 

Izvor: Vijesti

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply