Donirajte školsku opremu i pribor za socijalno ugrožene porodice

POSTER

Humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, u toku koje građani mogu da doniraju školski pribor i opremu za školu za djecu iz socijalno ugroženih porodica, biće održana sjutra u tržnom centru Delta City u Podgorici. Građani koji su u mogućnosti i žele da doprinesu akciji moći će da donose donacije u terminu od 10 do 22h.

Akciju organizuju udruženje Roditelji i tržni centar Delta City. Partner i u ovoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više je Crveni krst Crne Gore. Zahvaljujući ovom partnerstvu građani svih crnogorskih gradova mogu da donose ovu vrstu donacija u opštinske kancelarije Crvenog krsta radim danima u terminu od 9 do 13 sati i na taj način daju svoj doprinos humanitarnoj akciji prikupljanja školske opreme.

Udruženje je protekle sedmice kontaktiralo veliki broj kompanija iz Crne Gore i pozvalo ih da učestvuju u humanitarnoj akciji kupovinom kompleta udžbenika ili školskog pribora. Pozivu su se odazvale kompanije: Lutrija Crne Gore, Donator doo, Domaća trgovina, Lovćen životno osiguranje, Montefarm, Vezuv kao i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Na evidenciji udruženja ima oko 200 porodica sa 500 djece, najvećim dijelom starijeg osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koje nisu u mogućnosti da ove godine u na adekvatan način opreme djecu za početak škole. To su porodice koje su se Udruženju prijavljivale u ranijim akcijama za pomoć i koje najčešće nijesu korisnici socijalne pomoći, ali su u stanju socijalne potrebe. Volonteri Udruženja su prethodnih dana kontaktirali porodice sa spiska i oni će svoje donacije moći da preuzmu na akcijskom štandu u toku trajanja akcije.

U relizaciji akcije udruženju Roditelji i njegovim članovima ponovo će se pridružiti i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Udruženje Roditelji je ovu humanitarnu akciju organizovalo već 4 puta, kada su građani, kompanije i organizacije donirali izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, igračaka i školskog pribora.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply