Roditelji iz Tivta tvrde da je pedofil napao njihovu i ćerku

tivat

Bračni par iz Tivta  prijavio je  policiji da je njihovu osmogodišnju kćerku u parku, u centru tog grada, napao nepoznati stariji čovjek.

Policija je dobila prijavu 20. avgusta, nakon čega su identifikovali prijavljenu osobu, od koje su uzeli izjavu.  Prema  informacijama Vijesti iz policije, radi se o 74-godišnjaku.

Majka maloljetne djevojčice, dan nakon incidenta, na svom Fejsbuk profilu upozorila je roditelje o, navodnoj, opasnosti za  djecu.

“Juče mi je kćerki u parku u centru grada prišao stariji čovjek, pomazio je po glavi i rekao kako je lijepa. Uhvatio je za ruku i pitao da ide sa njim da joj nešto kupi”, piše u komentaru majke M. N. P.

Dodaje se da  se djevojčica u tom trenutku prepala.

“Istrgla je ruku iz njegove i počela da se udaljava. U jednom momentu okrenula se da vidi da li je prati, a on je stajao u mjestu, bezobrazno se smijao i prstom je dozivao da se vrati”, kazala je majka.

Dodala je da su događaj prijavili policiji, gdje su saznali da je “osoba odgovorna za napad nedavno izašla iz zatvora, zbog zlostavljanja djevojčice”.

Majka je, kaže, to napisala kako bi roditelji obratili pažnju na svoju djecu:

“Pričajte sa njima i upozorite ih na ovakve situacije, jer grad je očigledno prepun manijaka i nikada ne znate ko vreba iza ćoška”.

Iz policije Vijestima je zvanično saopšteno da je o događaju  obaviješten nadležni tužilac, koji se izjasnio da u prijavljenim radnjama nema elemenata bića krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti. 

“Predsjednik Područnog organa za prekršaje se takođe izjasnio da u tim radnjama nema elemenata za pokretanje prekršajnog postupka”, kažu u policiji.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply