Broj upisanih veći za trećinu od kapaciteta

Foto Vijesti

Foto Vijesti

Ogromna gužva vladaće i ove godine u podgoričkim vrtićima, koje će pohađati više od šest hiljada djece, što je za oko trećinu više nego što je bilo predviđeno konkursom za upis. Konkursima dvije javne predškolske ustanove u Glavnom gradu bilo je predviđeno 4.686 mjesta.

Mnogi roditelji su navikli na veliku gužvu u vrtićima, ali ima i onih kojima smeta što u jednoj prostoriji boravi i do 70 mališana, pišu Vijesti.

Đorđe Šćepović, koji je četvorogodišnju djevojčicu upisao u vrtić “Đina Vrbica” na Zabjelu, smatra da u tako brojnim grupama nije moguće kvalitetno raditi sa djecom. On je pojasnio da djeca malo mogu da nauče, s obzirom na to da “jedan ili dva” vaspitača brinu o 40 ili više mališana.

I pored velikih gužvi, juče je pred vrtićom bilo roditelja koji nijesu uspjeli da upišu djecu. Iz uprave su im, kako tvrde, kazali da će to moći da urade za 15 dana, jer očekuju da će neko od upisanih odustati od vrtića.

Roditelji koji su juče oko podneva čekali djecu u dvorištu JPU “Ljubica Popović” tvrde da su zadovoljni organizacijom aktivnosti i da su se na gužvu odavno navikli.

Sanja Vujisić je istakla da je veoma zadovoljna osobljem i vaspitačicama u koje ima “puno povjerenje”.

Portparolka JPU “Đina Vrbica” Dejana Prelević saopštila je ranije da je na konkursu za upis prijavljeno više od 3.000 djece, što je 35 odsto više od kapaciteta.
JPU “Ljubica Popović” raspisala je konkurs za 2.316 djece, a primljeno je više od 3.100.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply