Sjutra počinje školska godina za preko 100 hiljada đaka

Minimalist Copy

Za oko 70 hiljada osnovaca i 32 hiljade srednjoškolaca sjutra počinje nova školska godina, koja se završava 12. juna 2015.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da su sve pripreme obavljene na vrijeme kako bi počela nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Za vrijeme ljetnjeg raspusta obavljena je i sanacija 89 objekata obrazovno-vaspitnih ustanova širom Crne Gore u šta je uloženo preko 1,55 miliona eura.

„Jedan broj ustanova je iz sopstvenih prihoda i donacija obezbjeđivao određena sredstva za sanaciju, tako da cifra prelazi dva miliona EUR” saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Sanacije su uglavnom podrazumijevale rekonstrukciju izolacija, krovova, sanitarnih čvorova, izgradnju sportskih terena, zamjenu namještaja, krečenje, popravku ograda, sanaciju toaleta, adaptaciju prostora namijenjenog za produženi boravak djece, uređenje školskih dvorišta i rekontrukciju sistema grijanja.

Iz Ministarstva su podsjetili da na redovan početak školske godine neće uticati nalaz Agencije za zaštitu životne sredine o povećanju koncentracije gasa radona u pojedinim školama.

Ministarstvo prosvjete naložilo je rukovodstvima škola da sprovedu sve potrebne mjere i radnje u cilju smanjenja prisustva radona kako bi se obezbijedio nesmetan početak školske godine, a kako je ranije saopšteno, škole su to ispoštovale.

Izvor: Pobjeda

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply