Festivalske lutkarske predstave u Podgorici i još četiri crnogorska grada

Print

Treći međunarodni festival lutkarstva biće ove godine održan od 10. do 14. septembra u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Beranama i Kotoru.

Ove godine na Festivalu će učestvovati predstave iz pet zemalja: Kine, Turske, Ukrajine, Slovenije i Crne Gore.

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučitavti međunarodni žiri koji čine uvaženi kulturni i pozorišni djelatnici: Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akdemiji za filmsku i pozorišnu umjetnost-Bugarska, Zoran Đerić, VD direktora Sterijinog pozorja-Srbija i Goran Bulajić, reditelj i dramaturg-Crna Gora.

Ulaz na sve predstave, i ove godine, biće BESPLATAN.

Značajnu podršku za okupljanje ovakve ekipe organizatori duguju Ambasadama Narodne republike Kine, Republike Turske i Turskom kulturnom centru „Junus Emre”, i Ambasadi Republike Ukrajine i Slovenije u Crnoj Gori.

Brojni su pojedinci i kompanije koji podržavaju Festival u okviru svojih mogućnosti. Ove godine Festival je podržalo i Ministarstvo kulture, a ostala nedostajuća sredstva prikupljena su putem sponzorstava. Neki od sponzora su i Fondacija Petrović Njegoš, Ministarstvo prosvjete, turizma, Agencija za elektronske medije, Montenegro Airlines, Erste banka, EPCG, Voli, Komisija za hartije od vrijednosti, Lovćen životno osigurnje, NLB i drugi.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply