Od početka godine 10 novih igrališta, vandali se ne zaustavljaju

moskovska

Foto: ND Vijesti

Podgorica je od početka godine dobila 10 novih igrališta, a do kraja septembra bi trebalo da bude obnovljeno nekoliko sa novim mobilijarom, spravama i djelovima, vrijednim 12 hiljada eura.

Direktorica Zelenila, Radmila Vujošević ponovo je upozorila na to da je sve više devastiranih igrališta širom grada.

Novinari dnevnih novina Vijesti su obišli dječije igralište u Moskovskoj ulici iza zgrade “Simpovka” koje je potpuno uništeno, mobilijar je polomljen, a trava nepokošena.

List je objavio da su djeca koja žive u ulazima od 80 do 88 prinuđena da pješače do drugih igrališta, a nekoliko dječaka napravilo je mali kamp u dvorištu zgrade i odmaralo na krošnji jednog stabla.

Reporteri Vijesti vidjeli su i nekoliko polomljenih klupa, kojima nedostaju letve i nasloni, ispred OŠ “Maksim Gorki”, gdje je nedavno postavljeno pet novih klupa.

Vujošević je naglasila da su prije nekoliko dana obišli Blok V i ugradili 250 letvi na klupama koje su nesavjesni građani polomili.

“U posljednjih pola godine ugradili smo preko 50 klupa i zamijenili oko 600 letvi, ne računajući ove koje smo zamijenili u Bloku”, rekla je Vujošević, istakavši da je šteta velika i da ne stižu da nadomjeste sve što je polomljeno. Ona je zaključila da će trava na devastiranom igralištu u Moskovskoj ubrzo biti pokošena.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply