Vratimo djeci igrališta na Cetinju

vratimodjeciigralista CetinjeInicijativa Vratimo djeci igrališta udruženja Roditelji nastavlja se u nedjelju, 13. jula na Cetinju, gdje će u Njegoševom parku (prostor iza rezidencije Predsjednika) biti otvoreno novo dječije igralište, zahvaljujući partnerstvu sa Prijestonicom i donaciji nekoliko kompanija.

Osim mobilijara koji je obezbijeđen novcem lokalne uprave, firme Omega Sound kao i Fondacije Petrović Njegoš, Hipotekarne banke, NLB Montenegro banke i NVO Forum MNE, na dan otvaranja biće postavljen i parkovski mobilijar, posađeno rastinje, ali i oslikane betonske površine edukativnim sadržajem, kako bi djeca ubuduće mogla da na raznovrsne načine provode vrijeme na igralištu.

Igralište će biti svečano otvoreno u 10 sati i 30 minuta, a otvaranju će prisustvovati gradonačelnikAleksandar Bogdanović, predstavnici lokalne uprave i donatora.

Udruženje Roditelji je pozvalo sve roditelje i njihovu djecu sa Cetinja da sa njima obilježe završetak aktivnosti u okviru inicijatve i pridruže im se u igri.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju Dubovica vrijedno preko 50 hiljada eura koje je donirala kompanija Monterra, uključivši se u inicijativu. Sanirano je još nekoliko igrališta u Podgorici, i jedno novo napravljeno u Nikšiću.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply