[VIDEO] Kako rastu veliki ljudi – Predavanje Dr Ranka Rajovića

[to_like id=”20684″]
[/to_like]

Predavanje: Kako rastu veliki ljudi, organizovalo je udruženje Roditelji u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Radosav Ljumović” u Podgorici 08. jula 2014. godine.

Ranko Rajović je doktor interne medicine, jedan od autora programa – NTC (Nikola Tesla centar) sistem učenja, kao i saradnik UNICEF-a za edukaciju.

On tvrdi da učenje kroz igru i asocijaciju pomaže djeci da se pravilno razvijaju i razmišljaju, a nedostatak tih procesa zbog nesvjesnih grešaka roditelja usporava, ili čak zauvijek oštećuje, njihov razvoj.

Rajović kaže da roditelji prave greške od samog rođenja djeteta tako što ih ne usmjeravaju da razvijaju mozak na pravilan način i ne omogućavaju im da uče i povezuju informacije kroz igru, koja je najbitnija za ranu stimulaciju djeteta.

Za sve vas koji niste bili u prilici da posjetite predavanje 8. jula u Podgorici, objavljujemo njegov skraćeni snimak.

Comments

  1. Dr. Rajovica sam i ranije gledala u nekim emisijama, citala i njegove intervjue u novinama i sl. Njegova knjiga se prodaje u knjizari nova knjiga, koju namjeravam da procitam. Nije pitanje samo skola vec i predskolskog obrazovanja , taj period je isto jako vazan. Ko ce pomoci svom djetetu ako ne roditelji? I meni kao majci dva djecaka zaista u svemu ovom sto se moze cuti, saznati, vidjeti nije presudno vazno koliko je muskaraca bilo , nego sta ja iz ovog mogu nauciti, primijeniti i sl. Procitajte o dr. I NTC sistemu ucenja.vrlo interesantno i korisno

  2. Bilo ih je vise ipak. Ali, moja jaca polovina je bila zainteresovana da dodje ali je odluceno da ja idem a on baby sittuje. Njegovo prepricavanje bi stalo u 2 recenice. Plus, to vece je bilo Brazil-Njemacka 🙂

Leave a Reply