Na ove sitnice nemojte zaboraviti kada krenete na plažu

moreBilo da idete na jednodnevni izlet na more, jezero ili rijeku ili na desetodnevno ljetovanje sa svojom djecom, za plažu se dobro pripremite ako imate malu djecu da ne biste  imali “situacije”.

Ne krećite bez kantice i lopatice

Kantica i lopatica su sasvim dovoljni, ali bilo bi lijepo da djetetu ponesete još igračaka. Kantice su od izuzetne važnosti ne samo skupljanje kamenčića i školjkica, već i izgradnju pješčanog zamka.

Snimite gdje je toalet i prije nego što vam zatreba

Čim stignete da plažu pogledajte gdje se nalazi toalet, jer kada se vašem djetetu bude išlo nastaće opšta panika.

Ponesite rezervnu odjeću

Ovo je posebno važno ako se djeca kupaju, zapravo suva odjeća je obavezna. Ne samo da će se dijete osjećati bolje u suvoj odjeći, već manje rizikuje da se prehladi, a i vaša kola neće biti puna pijeska.

Ponesite mnogo grickalica i sokova

Prvenstveno vode! Gledajte da grickalice budu zdrave i ponesite dosta voća. Dječiji dan na plaži je sve samo ne dosadan – od kupanja, do igranja, do grickanja nikada se ne miruje.

Ponesite veliki peškir

Što veći pekir to veća igraonica i konfor za vaše dijete. Ukoliko koristite ležaljku veći peškiri su poželjni budući da prekrivaju čitavu njenu površinu.

Ne zaboravite kremu za sunčanje

Pazite da vaše dete ne provodi mnogo vremena na suncu i rizikuje da dobije sunčanicu, i kupite što veći zaštitni faktor. Zaista vam ne treba da dijete dobije glavobolju i groznicu i sjutradan mora da preleži čitav dan.

Izvor: b92

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply