Večeras počinje Kotorski festival pozorišta za djecu

kotorskifestivalU Kotoru večeras počinje 22. Festival pozorišta za djecu pod sloganom Peta strana svijeta, a trajaće do četvrtka, 10. jula.

Na trgu pred Svetim Tripunom u 21 sat Festival će biti svečano otvoren izvođenjem italijanske plesne predstave Karmen.

U okviru Festivala biće održana 74 programa, od čega 12 predstava u Glavnom programu. Festival će se odvijati kroz devet programskih segmenata, na 20 lokacija, a u programima će participirati oko 1320 učesnika iz 17 zemalja – Italija, Crna Gora, Izrael, Srbija, Engleska, Ukrajina, Bugarska, Čile, SAD, Hrvatska, Slovenija, Rusija, Litvanija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Kosovo i Kina.

Direktor festivala Petar Pejaković rekao je na konferenciji za novinare prošle sedmice da je ove godine redukovan broj programa ali ne samo iz finansijskih i organizacionih razloga, nego prije svega da se minorizuju terminska preklapanja i izađe u susret publici koja želi da isprati sve programe.

Organizatori ove godine nijesu mogli da računaju na novac iz evropskih fondova, kao prošle godine, ali Pejaković kaže da ipak budžet festivala od 170 hiljada eura nije mali i dovoljan je da se napravi kvalitetan festival.

Za organzaciju Festivala, Opština Kotor je ove godine izdvojila  100 hiljada eura, Ministarstvo kulture 40 hiljada, a donacijama i sponzorstvima planiraju da obezbijede dodatnih 30 hiljada eura.

Festival i ove godine ima prateći program koji čine 52 sadržaja, i takođe je internacionalni.

Prateći i glavni program Kotorskog festivala pozorišta za djecu pogledajte OVDJE.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply