Izbor prvog grudnjaka za vašu ćerku

mjerenjegrudnjakDošlo je i to vrijeme – vaša ćerka treba da dobije prvi brusthalter. Većina mladih djevojaka željno iščekuje vrijeme kada će moći da nose grudnjake kakve viđaju u modnim magazinima, ali njihove mame razmišljaju sasvim drugačije.

Za djevojčice u pubertetu prikladnije je odabrati grudnjak koji je neupadljiv, funkcionalan i anatomski, koji drži grudi i ne čini ih većim nego što jesu. U prodavnicama se danas može naći veliki izbor oblika i boja prikladnih za mlade djevojke, od onih, koji se nose svaki dan, do specijanih, prilagođenih za sportske aktivnosti.

Pravo vrijeme za kupovinu prvog grudnjaka je kada primijetite da vašoj ćerki počinju kroz bluzu da se naziru bradavice. Da bi ste djetetu olakšali prvu kupovinu ove vrste, najbolje je da utvrdite koja joj je veličina potrebna prije odlaska u kupovinu, odnosno da kod kuće uzmete mjere. Obim ćete dobiti tako što ćete krojačkim metrom izmjeriti grudni koš vaše ćerke tačno ispod grudi. Veličina korpi se određuje tako što ćete izmjeriti najširi dio grudi i od te mjere oduzeti prethodno izmjereni obim. Ako razlika iznosi između 1 i 1,5cm, veličina korpi je AA. Ako je razlika između 1,5 i 2,5cm, korpe treba da budu A veličine. Razlika između 2,5 i 3,5cm je veličina korpi B i tako dalje.

Ovo svakako nije dovoljno da odete i sami kupite djetetu grudnjak. Osim što su grudnjaci raličitog kroja i korpe mogu biti različitog oblika. Takođe i proizvođači, kojih je sve više, drugačije tumače standarde. Zato je najbolje da povedete djevojčicu, kao u svaku drugu kupovinu, pomognete joj da proba i zajedno izaberete najbolje rješenje po pitanju dizajna i funkcionalnosti.

Ako je djetetu neudobno i ne može da se navikne na grudnjak, možda je dobro rješenje „top“, odnosno kratka elastična maica, koja se ne primjećuje ispod garderobe, ali podržava grudi i pokriva ih tako da se bradavice ne primećuju.

Izvor: Superdete

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply