Salmonela potvrđena kod ukupno devetoto djece

skolaB.J.O.Prisustvo bakterije salmonela potvrđeno je kod devetoro djece barske Osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić” koja su se iz Škole prirode na Žabljaku, gdje su boravili u hotelu Planinka, vratili sa simptomima trovanja. Prisustvo bakterije je potvrđeno na osnovu uzoraka stolice zaraženih osnovaca. Prisustvo bakterije salmonela potvrđeno je kod devetoro djece barske Osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić” koja su se iz Škole prirode na Žabljaku, gdje su boravili u hotelu Planinka, vratili sa simptomima trovanja. Prisustvo bakterije je potvrđeno na osnovu uzoraka stolice zaraženih osnovaca.

Prema riječima načelnice Higijensko-epidemiološke službe barskog Doma zdravlja Ljiljane Jovićević, riječ je o rezultatima koji su do sada dostavljeni iz mikrobiološke laboratorije Doma zdravlja Bar, kao i iz privatne laboratorije “Dr Zejnilović”.

“Do sada raspolažemo ovim podatkom iako još nijesu gotovi svi rezultati. Pored toga, brojni su i roditelji djece koji su dali uzorke na analizu u privatnim laboratorijama od kojih nijesmo dobili potvrde, tako da se još ne zna tačan broj zaražene djece ovom bakterijom”, kazala je Jovićević Dnevnim novinama.

Inače, na Odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Baru trenutno se liječi još dvoje djece, dok je petoro otpušteno na kućno liječenje u prethodna dva dana. Posljednje dvoje djece koja su primljena sa simptomima trovanja i dalje se nalaze na Dječjem odjeljenju.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, jedan broj roditelja razmišlja o tužbama protiv svih koji su uključeni u ovaj događaj – školu kao organizatora, turističku agenciju Lux Tours iz Budve, i hotel Planinka u kojem su boravila djeca.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Danas sam naisla na mnogo roditelja koji uopce nisu zatrazili medicinsku pomoc ni evidentirali djecu kao zarazene.Koliko jos djece lezi kuci da ni testove nisu uradili.Roditelji pomaknite guzice,dajte stolicu na analizu.Bolje je znati i pravovremeno lijeciti.

  2. Sramota, prosle godine djeca iz Podgorice u Budvi u hotelu Park, sad ovo…Da li inspekcije rade dobro svoj posao-ne, da li neko snosi odgovornost-ne.Kada bi kazne bile u iznosu od 20.000e itekako bi razmislili sta da ponude djeci za rucak

Leave a Reply