U Phaedrusu počeli sa tematskim izletima, prva lokacija Duklja

PROMO

dukla4Centar za djecu školskog uzrasta Phaedrus (Fedrus) u Podgorici počeo je da organizuje tematske izlete sa djecom školskog uzrasta koja besplatno borave u njemu.

Prošle sedmice su imali čas u prirodi na temu arheologije, kada su posjetili lokalitet sa arheološkim iskopinama na Duklji.

Iz Phaedrus su saopštili da im je cilj bio da se djeca upoznaju, ne samo sa činjenicama u vezi sa ostacima starog naselja koje se nalazi nadomak Podgorice, već i sa pojedinostima i interesantnim činjenicama o arheologiji kao nauci.

Zato su na izlet pozvali i arheologa koja je djeci zadala i praktične zadatke na terenu, kako bi se na pravi način upoznali sa izazovima ovog specifičnog i uzbudljivog zanimanja.

Iz Phaedrus su podsjetili da, bez obzira na to što se Duklja nalazi na svega nekoliko minuta vožnje od Podgorice, samo mali broj djece je imao priliku da posjeti ovo mjesto i nauči nešto o istoriji područja u kome živi.

Polaznici Centra su osim edukativnog dijela i rješavanja praktičnih zadataka, uživali i u igri i zajedničkom odmoru.

Ovaj čas u prirodi centar Phaedrus je organizovao u saradnji sa nevladinom organizacijom Jež kao prvi u nizu tematskih izleta i radionica u prirodi, koje će uslijediti tokom raspusta.

Phaedrus je centar za djecu školskog uzrasta – kutak u kojem mogu provoditi vrijeme dok nijesu u školi. U ovom centru, čije su usluge besplatne, djeca do 12 godina iz Crne Gore ali i stranci, prvenstveno mogu naučiti kako da sami organizuju svoje okruženje za učenje i zabavu. Nalaze se u ulici „Vasa Raičkovića“ u Podgorici (zgrada restorana Leonardo), a njihov broj telefona je +382 (0)20 22 11 89. Radno vrijeme je svakog radnog dana od 8 d0 14 sati.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply