Mladima sa invaliditetom nude pomoć pri upisu na fakultet

UMHCGUdruženje mladih sa hendikepom Crne Gore pozvalio je danas sve mlade s invaliditetom da im se jave što prije kako bi im pomogli prilikom upisa na željeni fakultet i bili im na usluzi tokom studiranja, odnosno obrazovanja.

Udruženje je, u saradnji sa crnogorskim Univerzitetima u okviru projekta Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori,  prošle godine otvorilo Kancelariju za savjetovanje koja je resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta. U Kancelariji studenti s invaliditetom imaju mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije u vezi sa njihoimo studiranjem.

Univerzitet Crne Gore već dvije godine  na inicijativu Udruženja oslobađa plaćanja školarine sve studente s invaliditetom, koji blagovremeno podnesu zahtjev UMHCG, a isto radi i Univerzitet Mediteran.

Iz Udruženja su najavili da će narednih dana sa upravom Univerziteta Donja Gorica održati sastanak i pokušati da dogovore precizne uslove i pravila ove inicijatove jer je ta ustanova do sada selektivno pristupala inicijativama UMHCG i neke studente oslobađala od plaćanja školarine, dok su drugi svoje školovanje djelimično ili u cjelosti morali da plate.

Zainteresovani se mogu za detaljnije informacije obratiti kancelariji UMHCG koja se nalazi u ulici “Rista Dragićevića”  7, Zgrada Šajo, ulaz IV, I/125, 81000 Podgorica, kao i putem tel/faxa +382 (0) 20 265 650, mobilnog +382 (0)67  801 761 ili email adresa [email protected] i [email protected].

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply