Četiri trupe potvrdile učešće na Međunarodnom festivalu lutkarstva

Pocasni Ambasador Festivala Princ Nikola Petrovic NjegosNa trećem Međunarodnom festivalu lutkarstva koji će biti održan u prvoj polovini septembra u Podgorici učešće su potvrdile trupe iz Kine, Turske, Slovenije i Crne Gore.

Značajnu podršku za okupljanje ovakve ekipe organizatori duguju Ambasadama Narodne republike Kine, Republike Turske i Turskom kulturnom centru Junus Emre, kao i Ambasadi Republike Slovenije, sve u Crnoj Gori. Očekuju se potvrde učešća pozorišnih trupa iz Srbije i Bugarske, saopštili su organizatori.

Predstave će biti izvođene u KIC-u Budo Tomović, dok će se za druge gradove naknadno utvrditi mjesto održavanja, ukoliko lokalne institucije pokažu interesovanje.

“Međunarodni Festival lutkarstva na kome gostuju izvrsna ostvarenja regiona i svijeta, gdje je ulaz besplatan, nije uvršten u redovne kulturne projekte grada i države, te nema izvjesne izvore finansiranja, već se sredstva nalaze putem sponzorstava”, navodi se u saopštenju.

Ove godine, prvi put, Festival ima podršku crnogorskog Ministarstva kulture, dok ga je do sada podržavalo Ministarstvo prosvjete, u kojem se nadaju da će tako biti i ove godine. Festival su osnovali i realizuju ga, uz pomoć ljudi dobre volje i otvorenog srca, glumac i reditelj Davor Dragojević i marketing i PR profesionalka i Ljiljana Burzan Nikolić. Temelj održavanja Festivala su podrška Fondacije Petrović Njegoš i princa Nikole koji je odmah prepoznao značaj i iskreno zavolio ideju, saopštili su organizatori.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply