Produženi boravak i prijepodne i popodne

produzeni21.majOsnovna škola „21. maj“ organizuje produženi boravak u dvije smjene, i prijepodnevnoj i popodnevnoj, tako da roditelji mogu da ostave djecu od sedam ujutro do početka nastave, kao i nakon nastave do 17 časova.

U ovoj, kao i svim ostalim školama produženi boravak je besplatan ali djeci i roditeljima nude mogućnost obroka koji se doplaćuje.

“Nudimo mogućnost doplate ručka i užine za 20 eura mjesečno, a sprema se u vrtiću „Đina Vrbica“ koji je u sklopu našeg školskog objekta. Statistika je pokazala da od kada smo prešli iz stare zgrade u novu, svake godine upisujemo po jedno odjeljenje više. Mislim da je upravo razlog produženi boravak, a takođe imamo sve mogućnosti neophodne za djecu sa posebnim potrebama”, kazala je za Pobjedu direktorica ove škole Zdenka Mišković.

Ekipa Pobjede prilikom posjete ovoj školi, družila se sa učenicima koji su bili u produženom boravku, pa su im Lazar i Maša, inače drugari iz odjeljenja, kao stariji učenici pričali o tome „kako vrijeme leti poslije škole“.

“Imali smo časove do 11 sati, i sad, kad je gotov ručak, možemo da slažemo „puzzle“”, objasnio je Lazar.

On kaže da voli školu, ali i druženje sa Mašom i ostalim drugarima iz produženog boravka. Lazar i Maša kao nešto stariji u toj grupi pomažu mlađima da riješe poneki zadatak.

Učenik prvog razreda Ognjen dolazi svaki dan, osim kad mu tata ne ide na posao, voli da slaže slagalice, i što se njega tiče, to nije komplikovan posao. Složi ih, kako kaže, za minut.

Na klupici su sjedjelj Sofija i Ana, koje kažu da su najbolje drugarice iz produženog boravka, pošto se jedino tu druže.

“Danas smo na tabli crtale leptire, sunce, cvijeće, drvo i srce koje vidi i govori… I sve to za našu lijepu školu”, kazala nam je Ana.

U Glavnom gradu produženi boravak imaju i osnovne škol: „Maksim Gorki“, „Branko Božović“, „Marko Miljanov“, „Vuk Karadžić“, Oktoih, „Štampar Makarije“, Sutjeska, „Savo Pejanović“, „Milorad Musa Burzan“, „Vladimir Nazor“, „Dr. Dragiša Ivanović“, „Vlado Milić“, a od septembra će ga organizovati i Osnovna škola „Radojica Perović“.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply