Trudnicama u svijetu brige različite ali želje iste

trunicesvijetTrudnoća je zaista poseban period u životu svake žene i donosi jedinstvene brige, a Google je istraživao što trudnice širom svijeta pretražuju i koja pitanja postavljaju.

Tako trudnice u Americi, Australiji i Velikoj Britaniji najčešće pretražuju koji su načini za sprečavanje strija i kako smršati nakon porođaja, dok one u Južnoafričkoj Republici, Indiji i Nigeriji više zanima seks.

Dok je Amerikankama, Britankama i Australijankama takođe važan seks u toku trudnoće, ali i kako se riješiti dobijenih strija i ostati fit nakon porođaja, u Indiji se na primjer, među prvih pet najčešćih briga nalazi to kako se brinuti o sebi. U Nigeriji žene takođe zanima kako održati zdravu trudnoću, a u Južnoafričkoj Republici puno se brinu zbog mučnina.

Iako im lista briga ne izgleda sasvim isto, trudničke želje su izgleda jednake u cijelom svijetu. Tako trudnice u cijelom svijetu najčešće žele da jedu sladoled, slane grickalice, slatkiše, voće i začinjenu hranu u toku trudnoće.

Što se tiče zabrinutosti o pojedinoj hrani, Amerikanke i Britanke najčešće se pitaju smiju li jesti morske plodove. U Australiji se često pretražuje jesu li u trudnoći štetni sirevi dok se u Indiji žene brinu zbog pizze. Neobično je možda to da se u Nigeriji trudnice pitaju može li im naštetiti hladna voda.

Žene iz svih kultura svijeta u trudnoći takođe surfuju u potrazi za informacijama smiju li letjeti avionom, piti alkohol i koje lijekove uzimati.

Izvor: Tportal

 

Comments

Leave a Reply