JPU Naša radost iz Herceg Novog upisuje 852 djece

nasaradostJavna predškolska ustanova Naša radost iz Herceg Novog raspisala je danas konkurs za upis 852 djece u pet vrtićkih jedinica za narednu školsku godinu.

Roditelji i staratelji mogu upisivati djecu od ponedjeljka 26. maja do 6. juna u cjelodnevi program od 6 do 17 sati i kraći odnosno program pripreme za školu koji traje dva sata od 15 do 17, a odnosi se na djecu koja imaju pet godina i nijesu uključena u primarni program.

Upis će biti organizovan u svim vaspitnim jedinicama  od 8:30 do 13 sati, osim u vrtiću Zelenika gdje će zahtjeve biti moguće dostaviti od 10 do 12 sati.

Potrebno je dostaviti uredno popunjen zahtjev koji se dobija u prostorijama jedinice u koju se dijete upisuje, izvod iz matične knjige rođenih ili zdravstvena knjižica djeteta na uvid, za djecu koja se prvi put upisuju kao i za one koji u ovoj godini pune pet godina, a nastavljaju da idu u vrtić. Potvrda o zaposlenju oba roditelja su takođe obavezne odnosno posljednji penzioni ček ili potvrda sa fakulteta ako su roditelji penzioneri ili studenti. Korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice treba da dostave i potvrde centra za socijalni rad.

U konkursu se navodi da porodice čija su mjesečna primanja po članu domaćistva na nivou ili manja od minimalne zarade ili manje od toga imaju pravo da zatraže umanjenje tržišne cijene boravka djeteta u vrtiću i jaslicama.

Rezultati upisa biće objavljeni na oglasnim tablama vaspitnih jedinica 13. juna.

Ukoliko bude prijavljen veći broj djece u odnosu na slobodna mjesta predviđena konkursom prednost će imati djeca zaposlenih i samohranih roditelja, kao i porodica sa dvoje ili više djece predškolskog uzrasta. Ovi kriterijumi se ne odnose na djecu bez roditeljskog staranja i one čiji su roditelji ostvarili pravo na materijalno obezbjeđenje porodice.

Ugovori o međusobnim pravima i obavezama roditelja i ustanove biće potpisivani nakon objavljivanja konačne liste rezultata upisa i trajaće od 24. juna do 1. jula.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply