O dojenju majke razgovarale sa sestrom Milenom Mitrović

Dojenje u prvim mjesecima djetovog života, problemi, nedoumice, podrška okoline.. neke su od tema o kojima su sinoć u Kutku za dojenje razgovarale tudnice i porodilje iz Družionice za mame udruženja Roditelji sa Milenom Mitrović medicinskom sestrom odjeljenja Neonatologije u Institutu za bolesti djece i iz Nacionalnog udruženja medicinskih sestara i babica Crne Gore.

Ona je savjetovala mame kako da uspješno uspostave dojenje već u porodilištu, a zatim kod kuće, da bebe doje na zahtjev, pumpice koriste samo u u prvim danima dok se laktacija uspostavlja, a objasnila im je i da proizvodnja mlijeka funksioniše prema sistemu ponude i potražnje. Sestra Milena je značajan dio svog 40-ogodišnjeg rada u bolnicama i porodiliptima posvetila dojenju i kako kaže, pomogla velikom broju majki da prevaziđu početne probleme u dojenju koji se mogu pojaviti, ali se jednostavno prebrode uz pravu infomaciju i podršku.

Mame su imale veliki broj pitanja na koja su dobile dogovor, a okupljanje u Kutku za dojenje u Mall of Montenegru je bila jop jedna prilika da se druže i porazgovaraju sa drugim mama koje interesuju iste teme i razmijene iskustva.

Za sve mame i njihove bebe poklone je obezbijedila Lamex, zastupnik brendova Originalna Pavlovićeva mast i Nuk.  Originalna Pavlovićeva mast je nastala  iz potrebe za saniranjem, njegom i zaštitom kože kod djece, a do recepture je došao Dr Živorad Pavlović, pedijatar. Njegov sin Dr Vojislav Pavlović, takođe pedijatar, je zaštitio očevu recepturu i započeo proizvodnju Originalne Pavlovićeve masti, krajem 1997.godine. Nuk ndi proizvode za djecu od rođenja do vrtićke dobi. Nuk proizvodi su napravljeni da se prilagođavaju i međusobno nadopunjuju i dizajnirani su da prate različite faze razvoja djeteta, stvarajući osnov za najbitnije stvari u životu – zdravu budućnost.

Udruženje Roditelji jednom mjesečno organizuje okupljanja u Kutku za dojenje, a zainteresovane trudnice i porodilje mogu da se prijave za dešavanja namijenjena članicama Držionice za mame putem maila [email protected].

Glavni cilj okupljanja u Kutku za dojenje je razmjena iskustva među majkama koje su dojile djecu i prošle sve male i velike probleme koji se znaju pojaviti u toku dojenja. O dojenju osnovne infomacije i savjete mogu dobiti i na posebnoj stranici portala Roditelji.me, kao i na forumu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply