Izabrani polaznici besplatnog kursa likovne umjetnosti za maj

radionicaPolaznici besplatnog naprednog kursa likovne umjetnosti, koji od sjutra organizuje Likovna kreativna radionica u tržnom centru Delta City, u maju će biti Jovan Rakočević, Tamara Raičević, Petra Gilić, Nevena Lalović, Nikolina Šibalić, Zoja Stijepović, Hana Laković, Maša Mahmutović, Nađa Vuksanović i Dunja Vukčević.

Iz Likovne kreativne radionice je objašnjeno da je izbor bio jako težak s obzirom na kvalitet pristiglih radova zbog čega su odlučili da svim prijavljenim koji nijesu ušli u izbor za maj omoguće besplatan sat u terminu koji sami odaberu.

Programom kursa je predviđeno da u toku ukupno dva mjeseca edukaciju prođe 20 polaznika.

Cilj programa je edukacija djece od 5 do 9 godina iz konkretnih oblasti likovne umjetnosti i kulture. Plan je da se djeca upute u tehnike akvarela, pastela, crteža kombinovanom tehnikom, oblikovanja papira i kolaža.

Nakon svake završene etape sa određenom grupom, biće izabrana po tri najbolja polaznika, koja će biti nagrađena sa po još jednim besplatnim mjesečnim kursem naprednih likovnih tehnika.

Predavači na radionicama biće diplomirani slikari, a planirano je gostovanje po jednog renomiranog umjetnika za svaku fazu radionice, odnosno likovnu tehniku.

Ovaj projekat Likovne radionice finansiran je iz konkursa Komisije za raspodjelu dijela sredstava od igara na srecu. Tok projekta se može pratiti na Facebook profilu Likovne kreativne radionice.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply