Mirela Rujović je napisala najljepše pismo

New ImageMirela Rujović, učenica Osnovne škole „Štampar Makarije“ iz Podgorice, pobjednica je Takmičenja za najljepše pismo koje je organizovala Pošta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Na temu Napiši pismo i objasni kako muzika može dodirnuti naše živote pisalo je na stotine djece iz 43 osnovne škole u Crnoj Gori, a na Poštinu adresu ove godine pristigla su 134 pisma, koja su, prema procjeni profesora, bila najbolja na školskom nivou.

Stručna komisija Ministarstva prosvjete, koja bira najuspješnije radove odlučila je da drugo mjesto pripadne Hani Rastoder, učenici podgoričke osnovne škole „Vuk Karadžić“. Treće mjesto osvojila je Anđela Medojević, učenica OŠ „Radomir Rakočević“ iz Mojkovca, dok će, za osvojeno četvrto mjesto, specijalna nagrada otići u ruke Jelene Bjelice, učenice osnovne škole „Branko Višnjić“, Golija, Nikšić.

Pošta je obezbijedila nagrade za autore najboljih radova, tako da će prvonagrađeni dobiti laptop, drugonagrađeni tablet računar, a autor pisma koji osvojio treće mjesto biće nagrađen mobilnim telefonom. Tradicionalno se uručuje i posebna četvrta nagrada – biciklo.

Komisija Ministarstva prosvjete je posebno pohvalila i autore šest veoma lijepih pisama: Abinu Emini, OŠ „Džafer Nikočević” iz Gusinja, Nemanju Krgovića, OŠ „Anto Đedović” iz Bara, Ivanu Medojević, OŠ „Radomir Rakočević” iz Mojkovca, Ivanu Đilović, OŠ „Ilija Kišić” iz Herceg Novog, Anđelu Glušac, OŠ ”Braća Ribar”, iz Nikšića i Anastasiju Petrović, OŠ „Njegoš” iz Kotora.

Nagrade i pohvale autorima najuspješnijih pisama Pošta Crne Gore  uručiće 9. oktobra, na Svjetski dan pošte.

Najbolje pismo na nacionalnom nivou Pošta prosljeđuje Svjetskom poštanskom savezu na Međunarodno takmičenje za najljepše pismo.

Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Takmičenjem za najljepše pismo nastoji se promovisati pisana komunikacija i približiti važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu, saopšteno je iz Pošte.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply