Ugasite večeras svjetla i obilježite Sat za planetu

satzaplanetu

Budi Zemljin superheroj! Iskoristi svoju moć!

Gašenjem rasvjete na glavnim gradskim znamenitostima, mostu Milenijum i Trgu Republike večeras će biti obilježen Sat za planetu, a akciju organizuje nevladina organizacija Green Home u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica od 20 sata i 30  minuta.

Pored Podgorice, Sat za planetu će biti održan u još sedam crnogorskih opština i to u Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Cetinju, Petrovcu, Nikšiću i Pljevljima, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama Naša Akcija, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Alfa Centar, Društvo mladih ekologa Nikšić, Centar za razvoj i resurse Posidonia, Ekološki centar Krajolik, Lokalno omladinsko vijeće i Omladinski kulturni centar.

Gašenjem svjetala u svojim poslovnim prostorima kampanji će se pridružiti i Uniqa osiguranje, Crnogorski telekom, Telenor, m:tel Crna Gora, Merkator i Porto Montenegro.

Tokom 60 minuta u mraku, Green Home će organizovati kulturno-umjetnički program na Trgu Republike u Podgorici, koji počinje u 20 sati i 15 minuta na kojem će učestvovati mladi podgorički bend Zoon Politikon. Kao jedna od glavnih atrakcija biće umjetnički performans sa vatrom,  ali i let balona koji će nositi poruku akcije Sat za planetu, a za čije će se uzlijetanje pobrinuti članovi balonarskog kluba Budućnost.

Ranije je najavljeno da će i najmlađi imati svoj program kroz recitacije dječijih pjesama na temu Sata za planetu, koje će izvesti djeca iz Osnovne škole ,,Pavle Rovinski’’, dok će zvanični program, nakon dobrodošlice iz Green Home i Ministarstva održivog razvoja i turizma, otvoriti Marko Vukčević, muzičar i ambasador ovogodišnjeg Sata za planetu u Crnoj Gori.

“Jedan od načina da građani daju svoj mali doprinos je da svoje automobile ostave kod kuće i da na događaj na Trgu Republike dođu javnim gradskim prevozom, koji je obezbijedio besplatan prevoz na svim svojim linijama u gradskom jezgru Podgorice u toku trajanja Sata za planetu od 20:30 do 21:30 časova”, saopšteno je iz Green homa.

Organizaciju kampanje su pomogli Crnogorski Telekom, Delta City, bioskop Cineplexx, Javni gradski prevoz Podgorica, kao i Glavni grad Podgorica.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply