Vodimo vas na predstavu Pinokio (6+)

pinokioU Velikoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ Podgorica u nedjelju 30. marta u 12 sati biće odigrana predstava Pinokio Gradskog pozoršta (6+), u režiji Snažane Trišić.

Za vikend je trebalo da bude igrana i predstava Crvenkapa, ali je otkazana.

Portal Roditelji poklanja po dvije ulaznice najbržem registrovanim posjetiocu/posjetiteljki  koji od ovog momenta proslijedi na našu email adresu [email protected] poruku sa nazvom Pinokio. Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Registrovati se možete jednostavno i klikom na dugme Fbook Log/Reg, ako ste korisnik ove društvene mreže.

Pinokio je priča o uspostavljanju sistema vrijednosti tokom odrastanja i sazrijevanja, predstavljena kao avantura kroz mnoge izazove, koje nam društvo i svijet koji nas okružuju, nude. Predstava preispituje mnoge značajne teme odrastanja: Koliko smo kao pojedinci i kao društvo spremni da se suočavamo sa istinom  o sebi i drugima? Da li smo zreli da je priznamo i suočimo se sa njenim posljedicama? Gdje su granice između radoznalosti i naivnosti, laži i snalažljivosti? Zašto lijenjost utiče na  glupost, a istina na sazrijevanje? Da li nestašluci mogu biti i lekcije života? Da li je bjekstvo u idealne svjetove stvar mašte ili kukavičluka? Šta je to izazov, a  šta izbor? Kako se stiče odgovornost prema sebi i drugima i  zašto moramo da brinemo o tuđim emocijama? Šta su to emocije i zašto su važne? Šta je nasilje i kako lako od djeteta ono može da napravi nasilnika ali i izmanipulisanu žrtvu?  Gdje su granice u nama i izvan nas i zašto je dobro da ih stalno, iznova prevazilazimo?  Pinokio je priča koja nudi beskrajno mnogo pitanja i mogućih odgovora ali prije svega provocira da te odgovore nađemo sami.

U predstavi igraju Jelena Simić, Dejan Đonović, Katarina Krek, Julija Milačić, Ivana Mrvaljević, Pavle Ilić; Goran Slavić; Davor Dragojević; Branko Ilić; Sejfo Seferović; Ivona Čović i Dijana Dragojević.

Scenografiju je radio Darko Nedeljković, kostime Milena Đurđić, za kompozicije je bio zadužen Aleksandar Radunović Popaj, a za scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply