Od 1. aprila besplatna zdravstvena zaštita i kod privatnika

ljekariGrađani Crne Gore moći će od 1. aprila, direktno, bez potvrde, da ostvare besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim zdravstvenim ustanovama sa kojima Fond za zdravstveno osiguranje ima potpisan ugovor, a ukoliko nijesu mogli da je dobiju u roku od 30 dana u javnim zdravstvenim ustanovama.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno i da su uspjeli da obezbijede uslove da građani direktno i bez nalaza Konzilijuma Kliničkog centra Crne Gore, ostvare zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama, sa kojima Fond ima potpisan ugovor, za operativne procedure, ukoliko se ne mogu obaviti u roku od 90 dana u javnim zdravstvenim ustanovama.

Iz Ministarstva su podsjetili da, shodno potpisanim ugovorima sa Fondom, građani besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim zdravstvenim ustanovama mogu ostvariti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u oblasti pedijatrije (nefrologija, pulmologija, hematologija) i fizikalne medicine, a na sekundarnom i tercijarnom nivou u oblasti kardiologije, urologije, ortopedije, oftalmologije, gastroenterologije, vaskularne hirurgije i vantjelesne oplodnje.

Spisak privatnih zdravstvenih ustanova sa kojima Fond ima potpisan ugovor pogledajte OVDJE.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply