Donirajte garderobu, obuću i školski pribor

podijelimo2Udruženje Roditelji poziva sve roditelje koji su u mogućnosti da pomognu socijalno ugroženim porodicama u garderobi, obući i školskom priboru da se uključe u sedmodnevnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, koja će biti organizovana na portalu Roditelji.me.

Ako imate očuvanu garderobu i obuću za djecu školskog uzrasta, koju su vaša djeca prerasla, kao i školski pribor (torbe, boljice, sveske, tempere, a želite da je donirate porodicama koje trenutno imaju problema sa obezbjeđivanjem tih sredstava, možete da se javite udruženju putem mail adrese [email protected], na telefon +382 69 81 62 22 ili da donesete u udruženje čije su prostorije u ulici “Veliše Mugoše” bb u Podgorici, od 10 do 14 sati radnim danima i u subotu.

Pomoć će biti uručena djeci iz porodica kojima je udruženje pomagalo u toku humanitarnih akcija, u okviru inicijative Podijelimo, jer zajedno možemo više, a kojih trenutno ima preko 500.

Među njima je i  Anja (6 godina)  koja ide u prvi razred i koja se često vraća  uplakana iz škole jer su jos se drugari rugali zbog pocijepanih  patika.

Petar (9 godina) ima jednu svesku za sve predmete.

Milena (7 godina) kasni u školu jer čeka da joj se sestra vrati kako bi uzala njenu jaknu koja joj je 3  broja  veća).  Stidi se da je mama prati u školu „jer nije obučena kao što su druge mame“.

Marka (13 godina) drugari ismijavaju  jer svoje knjige  za školu nosi u kesi.

Ivan (13 godina) nema patike za fizičko.

Udruženje  će i u narednim mjesecima prikupljati pomoć za socijalno ugrožene porodice pozivajući roditelje i građane putem portala da se uključe, a velika humantarna akcija koju svake godine organizuje, planirana je za kraj ljeta, u susret školi.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply