Sajt za roditelje djece sa smetnjama u ravoju

dnevnicentarDnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić kreirao je prvi web sajt u Crnoj Gori namijenjen roditeljima djece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Dio sajta, čiju izradu je pomogla ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Oksana Sljusarenko, namijenjen je i djeci i omladini.

Sajt Mi-vaša djeca nastao je kao proizvod jedne od dvije najbolje ideje u Crnoj Gori koja je našu zemlju predstavljala u Jerevanu na HuriLab međunarodnom takmičenju iz oblasti ljudskih prava i socijalne zaštite, kazala je direktorica Dnevnog centra Radojka Koprivica.

Prema njenim riječima, cilj sajta je da sadržajem utiče na unaprjeđenje života porodica djece i mladih sa smetnjma u razvoju.

Korisnici sajta će imati i mogućnost komunikacije i preko foruma da anonimno razmijenjuju iskustva, ali i da postavljaju pitanja stručnjacima i dobiju odgovore na pitanja iz oblasti medicine, defektologije, psihologije, pedagogije, prava. I mladi sa smetnjama u razvoju imaće svoju stranicu nazvanu „igrice“ u okviru koje će moći da vježbaju motoriku, unapređuju kognitivne sposobnosti i organizuju slobodno vrijeme.

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju, koji je sa radom počeo u junu 2010.godine, boravi 29 djece.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply