Konačno rješavaju problem sa prilazom školi Oktoih

oktoihRadnici Vodovoda i kanalizacije Podgorica započeli su radove na sređivanju atmosferske kanalizacije i upojnih bunara ispred Osnovne škole Oktoih na Zabjelu, kako se više ne bi sakupljala voda koja je godinama pravila velike probleme đacima pri dolasku u školu.

Za završetak radova neophodno je oko deset dana bez kiše.

„Dugi niz godina naši učenici imaju problema prilikom dolaska u školu u kišnom priodu pošto bi se sa sjeverne strane škole stvarala ogromna lokva. Sređivanjem upojnih bunara ovaj problem biće napokon riješen, tako da će učenici moći nesmetano da dođu na nastavu“, kazao je Vijestima direktor škole, Vukić Konjević.

U posljednje vrijeme problem je dodatno izražen jer se kada pada kiša lokve stvaraju i sa istočne strane škole, nakon što je vlasnik kuće u blizini škole naparavio ogradu kako voda ne bi oticala u njegovo dvorište.

Konjević je pojasnio da je godinama voda sa ulice, na prilazu školi sa istočne strane, oticala u dvorište komšije, koji je nedavno podigao betonski cok. Od tada voda više ne može da prolazi pa se skuplja na ulici, i u vrijeme obilnih kiša dostigne i desetak centimetara dubine.

Iz Vodovoda je saopšteno da će radovi koštati oko 12 hijada eura.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply