Roditeljstvo je mnogo promijenilo Ivana Strugara

ivanstrugarPoznati kik bokser Ivan Strugar spoznao je da borba nije samo rezervisana za ring u životu, čemu ga je naučila i roditeljska uloga koja je i promijenila njegove životne prioritete. Njegova ćerka i sin, Ana i Ognjen nikada se neće morati boriti za njegovu ljubav jer je ona bezuslovna i bezgranična.

 O sebi kao roditelju…

Ivan: Roditeljstvo je najteža i najneizvjesnija životna funkcija. Nikada roditelj ne može da zna da li je na pravom putu, da li sve radi ispravno, pa otuda i stalna preispitivanja postupaka i odluka. Nisam strog otac, naprotiv, ali mi je veoma bitno da se držim nekih, po meni, najvažnijih principa u vaspitavanju. Smatram da se u djetinjstvu izgrađuju osnove da naša djeca izrastu u, prvenstveno, mentalno zdrave, dobre i srećne ljude.

Koliko Vas je roditeljstvo promijenilo?

Ivan: Mnogo me je promjenilo u smislu da sada više brinem, da sam više usmjeren na budućnost, nego što je to ranije bio slučaj. Imam veću odgovornost prema svojim postupcima i odluke donosim mnogo racionalnije i zrelije. Prioriteti su se promijenili i ono što mi je bilo važno sada mi je manje bitno, što je normalno, s obzirom da sada imam djecu i da su mi ona najvažnija.

U čemu posebno uživate u roditeljstvu?

Ivan: Mnogo vremena provodim sa svojom djecom, trudim se da ono bude i kvalitetno,  i  uživam u svemu. Pratim faze njihovog odrastanja i sve promjene koje one donose, iznenade me svojim pitanjima i zapažanjima. Ljubav je osnovni temelj našeg odnosa, a sve ostalo su samo nadogradnja i ukrasi. A njihova ljubav, način na koji je oni pokazuju,  čini me bezgranično srećnim.

Izvor: Montenegro family

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply