Program Cineplexxa od 16. do 22. januara

the_legend_of_sarila.jpg.size.xxlarge.letterboxAnimirana avantura Legenda o Sarili 3D  (Legend of Sarila 3D) stigla je danas u bioskop Cineplexx u Podgorici kao i komedija Spasavanje G. Benksa (Saving Mr. Banks).

Portal Roditelji poklanja dvije besplatne ulaznice za film po izboru. Nagrađujemo osobu koja bude najbrža u slanju email poruke sa nazivom Cineplexx na adresu [email protected]. Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Registrovati se možete jednostavno i klikom na dugme Fbook Log/Reg, ako ste korisnik ove društvene mreže.

Legenda o Sarili 3D je prvi 3D kanadski animirani film, i takođe prvi film čija je kompletna produkcija izvedena u kanadskoj pokrajini Kvebek. Film je inspirisan kulturom Inuita (kod nas poznatih i kao Eskimi), starosjedelaca sjevernoameričkog kontinenta. Autori filma ističu da nisu željeli da liče na holivudske produkcije, već su napravili uzbudjiv, interesantan i drugačiji, umjetnički animirani film za djecu. Troje mladih Inuita su krenuli u potragu za obećanom zemljom, Sarilom, nadajući se da će spasiti svoje pleme od gladi. Prati ih prokletstvo starog šamana, koji želi da upropasti njihov poduhvat. Glumci: Christopher Plummer, Rachelle Lefevre, Dustin Milligan, Tim Rozon, Geneviève Bujold. Režija: Nancy Savard

Spasavanje G. Benksa (Saving Mr. Banks)  je priča o Voltu Dizniju kojeg su ćerke preklinjale da snimi film po njihovoj omiljenoj knjizi spisateljice, P.L. Trevers „Meri Popins“, on im je dao obećanje da će to učiniti – obećanje za koje nije mogao ni da pretpostavi da će mu trebati 20 godina da ga ispuni. U svom poduhvatu da dobije prava, Volt se suprotstavlja mrzovoljnoj, beskompromisnoj spisateljici koja nema nikakvu namjeru da se odvoji od svoje voljene, magične dadilje i da dozvoli da je holivudska mašinerija oblikuje po svojoj volji. Ali kad knjizi opadne prodaja i novac prestane da pristiže, Treversova će nevoljno pristati da ode u Los Anđeles kako bi saslušala Diznijeve planove za adaptaciju. Glumci: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman. Režija: John Lee Hancock.

Kompletan bioskopski program

cineplexx

 

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply