U Podgorici škola kuvanja za djecu

skolakuvanjaŠkola zdravog kuvanja za najmlađe koja je u ponedjeljak počela sa radom u Podgorici prva je te vrste u Crnoj Gori, i omogućava mališanima da kroz igru i zabavu uče o zdravoj hrani i načinima na koji se ona moža pripremati.

Zainteresovani roditelji i dalje mogu upisivati djecu. Milorad Bošković iz firme Smart food koja organizuje školu, rekao je da su se odlučili za edukaciju djece jer su “oni najčistiji dio nas”.

“Treba im pomoći da kroz igru i zabavu prepoznaju, nauče i prihvate da sva hrana koju trenutno koriste i nije baš najbolji izbor. Svjedoci smo da su skoro sve škole bukvalno okupirane pekarskim proizvodima koji su vrlo loša usluga djeci”, kazao je Bošković.

On je rekao da roditelji, u nedostatku vremena, uglavnom ne razmišljaju o posljedicama kakve mogu da imaju takve navike:

“Sada je raspust i da djeca ne bi bila prepuštena televiziji, crtanima i igricama, ovo je dobro rješenje, kao vid zabave i učenja nešto drugačijeg nego što su navikli”, dodao je Bošković.

Mališani će učiti kako se sprema hrana, a svoja mala remek- djela će moći da nose roditeljima na degustaciju.

“Naučiće da pripreme kolačiće, sokove ili nešto drugo i na taj način da pomognu svojim roditeljima i pokažu da su nešto naučili o zdravijoj hrani”, kaže Bošković.

Detaljnije o školi pročitajte na njihovoj Facebook stranici

Izvor: Vijesti

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply