Kada dijete ne voli da uči

ucenje2Da li ste zabrinuti zato što vaše dijete voli sve osim učenja? Pokušali ste da to promijenite na sve načine, ali i dalje nema rezultata. Potrebno je da budete strpljivi i usmjerite dijete na pravi put. Evo i šta vam može pomoći u tome.

Roditelji moraju biti otvoreni prema interesima svoje djece. Ukoliko je to pjevanje, igranje, rješavanje zagonetki ili sport, podržite ih u tome i podstaknite da prikupe više informacija iz te oblasti. Učenje o onome šta ih interesuje, može da podstakne i učenje uopšte.

Čitajte sa njima. Ukoliko vaše dijete čitanje ili učenje smatra dosadnim, pokušajte da čitate i učite zajedno. Smjenjujte se u čitanju i nakon svakog poglavlja ili lekcije, sumirajte šta ste pročitali.

Kreativnost, učenje može učiniti interesantnijim. Ukoliko vašu djecu interesuje nauka, napravite zajedno makete planeta ili izvedite neke eksperimente. Ukoliko vole umjetnost, vodite ih u muzeje ili pozorišta.

Asocijacije, šah, sudoku ili zagonetke su igre u kojima će vaše dijete morati da razmišlja.

Djecu će veoma usrećiti ukoliko proslavite čak i najmanji njihov uspjeh. Nagradite ih za dobar uspjeh u školi i to im može biti veliki podsticaj da tako i nastave.

O ovoj temi možete pisati i na FORUMU portala

Izvor: B92

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply