Pametni koraci za postavljanje temelja uspjeha od malih nogu

pametni koraciDjeca pet do 13 godina  u Podgorici od nedavno imaju priliku da učestvuju u programu Pametni koraci  konsultantske kompanije Blue Coach koji je i osmišljen  tako da kod njih razvije samopouzdanje, liderstvo, vještine rješavanja problema, upravljanja novcem, komunikacije sa svijetom koji ih okružuje i kreativnost, kako bi od malih nogu postavili temelje svog uspjeha.

Program se može od novembra pratiti u okviru pet grupa, a planirano je da u januaru budu oformljene još dvije grupa u Podgorici za uzrast od pet do sedam godina i od osam do 10 godina. Pametni koraci takođe će od janaura biti aktivni i u Baru, a roditelji djecu već mogu prijavljivati na ovoj adresi:

http://www.pametnikoraci.me/grupe-i-nastava/pametni-koraci-u-baru/

Kompanije Blue Coach i portal Roditelji pokloniće jednu mjesečnu pretplatu za dijete od pet do 10 godina u Podgorici ili Baru, najbržem registrovanom korisniku ili korisnici koji nam budu od ovog momenta poslali praznu email poruku sa naslovom Pametni koraci na adresu [email protected].Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Registrovati se možete jednostavno i klikom na dugme Fbook Log/Reg, ako ste korisnik ove društvene mreže.

O programu Pametni koraci možete se detaljno informisati na njihovom sajtu http://www.pametnikoraci.me.

Metodologija koju Pametni koraci primjenjuju je razvijena na osnovu filozofije i metodologije američkog naučnika i političara Benjamina Franklina. On je razvio proces prevazilaženja svojih loših navika i njihove zamjene dobrim navikama ili vrlinama.

Franklin je vjerovao da njegova lična sreća i razvoj leže upravo na 13 vrlina koje je primjenjivao svakodnevno tokom svog života. Radio je na svih 13 vrlina, fokusirajući se svake sedmice na po jednu. Smatrao je da je sedmica dovoljna da osjetno savlada lošu naviku, pa je tako sedam dana posvjećivao istoj, istovremeno prateći napredak ostalih navika. Vjerovao je da se vjerovatnoća ostvarenja naših ciljeva povećava kada se isti prevedu u konkretne i mjerljive akcije koje sa sobom nose odgovornost njihovog ispunjenja. Naveden pristup omogućava lakše preduzimanje i praćenje akcija, što doprinosi pozitivnom pojačanju jednom kada je progres uočen.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply