Kako badnjakom dekorisati prostor?

badnjakTradicija nalaže da je Badnji dan nezamisliv bez hrastove grančice i njenog unošenja u kuću. Evo kako možete Badnjak iskoristiti za dekoraciju doma.

U skladu s bojama

S obzirom da je badnjak smeđe nijanse ovo je odličan način da izađe iz klasičnih okriva dekoracije sa šarenim i blještavim svećicama i da se upotrijebe boje koje su kompatibilne sa smeđom. Tu su svakako crvena, zelena, narandžasta ili ljubičasta. Naglasak treba da bude na prirodi, prirodnom i tradiciji, a unošenjem slame u kuću, takođe se stvara topla i porodična atmosfera.

badnjak2Upotrijebite i jestivu dekoraciju

Za Badnji dan, veče i Božić, dekoracija može da bude nešto tradicionalnija, ali isto tako može da se improvizuje. U posudu u koju se stavljaju orasi, lješnici, zrna kukuruza ili slatkiši, umjesto salveta ili nekih modernih tkanina – stavite slamu. Kroz orah ili žir može se provući komad žice koji će se kasnije iskoristiti kao spojnica za cvjetnu dekoraciju i ostale detalje za stoni aranžman. Tako se bude sjećanja i može se stvoriti ljepša i intimnija atmosfera ognjišta i doma, koja se i slavi.

 

Detalji daju toplinu domu

Ne zaboravite ni na posudu sa medom, koju takođe možete ukrasiti prirodnim, suvim pšeničnim granama ili, na primjer, šišarkama ili žirevima. Bitno je da cijela atmosfera podsjeća na stara vremena, na toplinu i ljubav. Iskoristite i zimzelene grane, kao divnu kombinaciju za centralni aranžman, unutar kojeg može da stoji svijeća, jabuka, sušena narandža, čaša sa mladom pšenicom, grančica badnjaka i komad tradicionalne pogače.

Izvor: Enterijer.ba

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply