Kako odreagovati kada se odojče prehladi i kašlje?

bebaspavaPitanje od Violete:

Imam bebu od mjesec i 11 dana, već po izlasku iz porodilišta imala je začepljen nosić, stavljala sam fiziološki i koristila pumpicu da očepim nosić, međutim već 3-4 dana javio se kašalj ona je nervozna nekad toliko kad sisa da ne može da jede. Jednom je povratila i preko stolice izbaca sekret, ali mene brine kašalj koji je intenzivniji. Šta da radim? Da li bebicu da povedem kod pedijatra  ili da joj dam čaj od sljeza ili možda inhalacija samo sa fiziološkim rastvoromn ili neki sirup za ublažavanje kašlja?

Odgovor od dr Vjere Janković, PZU Doktorica Mica

Bebu treba da povedete kod pedijatra koji će u zavisnosti od nalaza odrediti terapiju. Taj uzrast je posebno osjetljiv i pregled je obavezan.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. violeta21

    Vec bili kod dr.pregled pluca je uredan,rekla da nastavimo sa fizioloskim i pumpicom,ali bebica i dalje kaslje ne tako cesto ali kad pocne ne moze se zaustaviti i mnogo joj smeta

  2. Bili smo nalaz pluca uredan dr.kaze da nastavimo sa fizioloskim i pumpicom,ali kasalj je i dalje prisuran ne tako cest ali kad pocne tesko se zaustavlja bas joj smeta,a ja nemam neko resenje osim da po?em kod drugog dr,i cujem njegovo misljenje i savjet

  3. Draga Violeta,
    Ja te savjetujem da bebu povedes, ne kod pedijatra vec, kod neonatologa. U djecijoj bolnici imas neonatolisku ambulantu. Svakog dana je drugi dr, znam da je srijedom dr Rada Rudanovic koja je jako detaljna. Njoj, sigurno, nista nece promaci. Srecno i pozdrav!

Leave a Reply