Ispunjen cilj Slatkog sajma

DSC_0070Slatki sajam, koji su udruženje Roditelji i tržni centar Delta City organizovali u subotu, bio je veoma usješan, s obzirom da je u toku dana prikupljeno 931,15 eura i veliki broj igračaka za opremanje biblioteke igračaka, Igračkoteke.

U udruženju kažu da se može se reći da je rezultat Slatkog sajma upravo ispunjavanje njegovog cija, opisanog u sloganu manifestacije Slatkiš po slatkiš… Igračkoteka!, zbog čega je udruženje Roditelji posebno ponosno, kao i zbog podrške građana, kompanija, ustanova i institucija koje su se uključile većna samom početku inicijative za otvaranje biblioteke igračaka.

„Sajamom smo ozvaničili početak inicijative, a poslije ovako uspješne akcije možemo slobodno da kažemo i da smo sigurni da će svaki njen sljedeći korak dati velike rezultate. Cilj nam je da već početkom godine omogućimo otvaranje Igračkoteke u Podgorici koja će biti mjesto besplatnih servisa za roditelje i djecu“, kazala je koordinatorka projekta, Ana Vujnović.

U toku sajma, čiji je program bio veoma raznovrsan, realizovana je i prva donacija u igračkama od strane kompanija, a na ovaj način udruženju je pomogla kompanija Vezuv koja je donirala 50 setova jedinstvenih društvenih igara.

DSC_0168Igračke su, osim njih i građana, donirali i privatni vrtići Frog, Pinokio Artić, Čarli Čaplin i Mali Princ.

Biblioteku igračaka će krasiti i  igračake od različitih materijala koje su djeca pravila kod kuće i donijela ih da budu izložene u  u toku sajma.

Građani su u toku sajma, koji je trajao od 11 do 20 sati, za slatkiše  izdvajali iznos novca po svom izboru, a osim kolača i slatkiša koje su napravili članovi udruženja Roditelji, u ponudi su se našli i proizvodi koje su obezbjedili kompanija Klikovac d.o.o, Ivnika, NLB Banka, Ministarstvo unutrašnjih poslova,  Montecco, novinari Jutarnjeg programa Radio televizije Crne Gore, Pekara Sicilia, slatke radionice Torte Mina, Anin Medeni kutak, Torte Lejla, Ratka torte, Unine torte, Praline Ruža Raš, portala Kuvajza.me i Crnagoracoop.

Organizaciju sajma su podržali Animacija Montenegro, Mahna Mahna d.o.o. Pinjate Bar, Srećne Pinjate, Donator d.o.o, Mil-pop d.o.o. dnevnik Pobjeda i Radio Antena M.

Udruženju su pomagali volonteri Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović”, kao i u većini prethodnih akcija.

Partner udruženja roditelji u organizaciji Sajma je bio šoping centar Delta City, a medijski partner je Radio televizija Crne Gore.

Biblioteka igračaka je zamišljena kao mjesto gdje će se igračke iznajmljivati na korišćenje djeci bez ikakve nadoknade, slično iznajmljivanju knjiga iz Biblioteke.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply