Oprema za Centar za neonatologiju

rosaRosa voda nastaviće kampanju Podržimo život u toku koje će donirati opremu za Centar za neonatologiju pri Institutu za bolesti djece u Podgorici, s ciljem poboljšanja uslova u kojim borave novorođenčad.

Kampanja će trajati do kraja marta naredne godine.

U kampanju će biti  uključeni i građani, koji kupovinom Rosa vode mogu dati doprinos boljim i sigurnijim uslovima boravka beba iz cijele Crne Gore u Centru za neonatologiju. Od svake prodate flaše Rosa vode dio novca biće izdvajan za kupovinu aparata za azot monoksid, kojim se liječe problemi novorođenčadi.

Ovo je treća godina u kojoj Rosa, kao dio Coca-Cola sistema, pomaže razvoj crnogorske neonatologije.

“Svjesni činjenice da je o najmlađim članovima našeg društva istovremeno najljepše i najteže brinuti, ovaj projekat smo i osmlislili kako bismo pomogli bebama da rastu zdrave. Stalnim ulaganjem u neonatologiju nastojimo da svako novorođenče u prvim danima dolaska na svijet dobija najbolju njegu”, kazala je Tanja Petrović iz Rosa vode.

Kroz  kampanju Podržimo život Rosa je prethodne dvije godine uložila preko 40 hiljada eura u neonatologiju Crne Gore.

U Centru za neonatologiju pri Institutu za bolesti djece u Podgorici liječe se prijevremno rođena djeca, novorođenčad  sa hirurškim problemima i teško bolesna terminska djeca. Centar predstavlja tercijarni nivo zaštite i spada u odjeljenja intenzivne i specifične intenzivne terapije i njege.

Projekat Podržimo život pokrenut je 2011. godine, od kada je Rosa donirala inkubatore za Opštu bolnicu Nikšić, Bolnicu „Danilo I“ Cetinje i Dom zdravlja Kolašin, kao i potrebnu neonatološku opremu za Opštu bolnicu Berane. Na ovaj način kampanjom su obuhvaćena novorođenčad iz različitih gradova i regija Crne Gore.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply