Sergej Ćerković promoviše hraniteljstvo

Photo: Aleksandar Jaredić

Photo: Aleksandar Jaredić

Crnogorski pjevač Sergej Ćetković postao je prijatelj kampanje Svako dijete treba porodicu i druga javna ličnost koja je na taj način podržala promociju hraniteljstva u Crnoj Gori, nakon što je to uradio britanski glumac Nicholas Lyndhurst.

On će se sastati u petak, 6. decembra sa crnogorskim hraniteljskim porodicama i sa njima razgovarati o njihovim iskustvima, problemima i mogućim načinima da im se pruži podrška.

Zatim će od 11 sati sa šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminom Perksom i pomoćnikom ministra rada i socijalnog staranja Goranom Kuševijom  prisustvovati promociji hraniteljstva u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”. Na tom skupu će i otpjevati jedan od svojih hitova za sve hranitelje u Crnoj Gori.

“Moja je poruka svim građanima Crne Gore: obezbijedimo porodicu, tj. srećno i bezbrižno djetinjstvo svakom našem djetetu. Šta može biti važnije od toga?”, poruka je Sergeja Ćetković.

Događaj u KIC-u je otvoren za sve građane koji žele da saznaju više o hraniteljstvu i eventualno postanu hranitelji. Oni će, ovom prilikom, moći i da postavljaju pitanja o

Kampanja Svako dijete treba porodicu, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU, ima za cilj da poveća broj hranitelja u zemlji i da im omogući veću podršku u društvu tako što će promijeniti mišljenje 58 odsto građana koji smatraju da je smještanje djece bez roditeljskog staranja u institucije dobro rješenje.

 

Leave a Reply