Preko 200 građana doniralo garderobu i igračke

karavanViše od 200 građana doniralo je garderobu i igračke za djecu sa smetnjama u razvoju sa sjevera Crne Gore, u sklopu Coca-Cola karavana dobre volje. Akcija prikupljanja organizovana je u Mall of Montenegro centru proteklog vikenda, a građani Podgorice kroz veliki broj poklona pokazali su spremnost na humanost i solidarnost.

Pored građana, garderobu i igračke donijeli su i zaposleni iz partnerskih organizacija – Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda za aktivno građanstvo, Mall of Montenegro, Mercatora, TV Vijesti i Digitalizuj.me pokreta. U akciju su se uključili  zaposleni kompanije Represent Communications, Vladine Mreže za društvenu odgovornost, kao i  djeca iz vrtića „Đina Vrbica“, koja su nekoliko dana na radionicama pripremala poklone za svoje vršnjake sa invaliditetom.

„Srećni smo što su se građani Crne Gore pokazali humanost i u velikom broju se odazvali našem pozivu da učestvuju u Coca-Cola karavanu dobre volje. Posebno raduje činjenica da je znatan broj njih donio igračke koje su upravo namijenjene za stimulaciju didaktičkih sposobnosti kod djece sa smetnjama u razvoju”, kazala je Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Prikupljena garderoba i igračke, uz donaciju potrebne opreme i mobilijara kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora, biće tokom naredne sedmice uručeni djeci sa smetnjama u razvoju iz udruženja Zvijezda Kolašina, Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama Rožaje, Korak nade Berane i Dnevnog centra Lipa iz Plava.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply