Prikupljaju garderobu i igračake za djecu sa smetnjama u razvoju

karavan dobre volje

Photo: CDM

Akcija prikupljanja garderobe i igračaka za djecu sa smetnjama u razvoju iz četiri sjeverne opštine biće organizovana od petka, 29. novembra do nedjelje, 1. decembra ispred Mercator Hipermarketa u tržnom centru Mall of Montenegro.

Organizator akcije je kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora u saradnji sa nekoliko partnera, a dio je tradicionalnog Karavana dobre volje.

Prikupljena garderoba i igračke biće poklonjeni djeci sa smetnjama u razvoju iz udruženja Zvijezda iz Kolašina, Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama iz Rožaja, Korak nade iz Berana i Dnevnog centra Lipa iz Plava.

Akciju su podržali Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond za aktivno građanstvo, kao i Mercator Crna Gora i Mall of Montenegro, Digitalizuj.me pokret i televizija Vijesti.

“Akcijom koju organizujemo u tržnom centru Mall of Montenegro, želimo da pokažemo da postoje humani ljudi, spremni da poklanjaju i da, što je cilj akcije, uljepšaju dane djeci sa smetnjama u razvoju koja žive na sjeveru. Svi ljudi dobre volje pokazaće da društvo misli na ovu djecu i daje mali doprinos njihovom ugodnijem odrastanju”, kazala je Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da u toku tri dana od 10 do 20 sati donesu očuvanu garderobu i igračke i osjete radost darivanja i podrške jednom važnom dijelu populacije.

Prikupljene stvari biće poklonjene udruženjima u decembru, a Coca-Cola Hellenic će udruženjima djece sa smetnjama u razvoju donirati i različitu opremu za bolje funkcionisanje.

Coca-Cola Hellenic Crna Gora šest godina kroz projekte Dan dobre volje i Karavan dobre volje podržava socijalno osjetljive grupacije stanovništva u Crnoj Gori.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply