Kako su roditelji Tim i Keri odvojili djecu od televizora?

timkarryTim i Keri Mek, roditelji dvije djevojčice koji žive u Velikoj Britaniji, našli su rješenje kako da odvoje ćerke od televizora i kompjutera, i isplanirali niz aktivnosti koje moraju obaviti za godinu dana.

Naime, njih dvoje su postali zabrinuti da će djevojčicama djetinjstvo proći ispred televizora zbog čega su odlučili da zadaju sebi i djeci 100 izazova koje će kroz godinu dana morati da prevaziđu.

Umjesto da sjede na kauču ispred TV-a, Ejmi, Ela, Tim i Keri kreću put prirode u nove pobjede. Spavanje u šatoru i vrećama u sred šume, rafting, planinarenje bilo po snijegu ili po kiši, posjeta Londonu, čišćenje plaža samo su neke od aktivnosti koje su porodično obavili.

“Mi smo normalna i obična porodica, čak i nismo nešto avanturistički nastrojeni. Ipak, kada smo vidjeli kako djeca danas odrastaju, pa i naša, odlučili smo da nešto preduzmemo“, kazao je Mek, učitelj u školi za djecu sa posebnim potrebama

On misli da današnja djeca mnogo vremena provde u kući i da čak i kada su aktivni nijesu dovoljno slobodni da se izraze, a zu to su veoma zaštićeni od svih vrsta rizika, što ih sputava da budu sposobniji.

Tim ističe da prvi pazi na bezbhednost svoje djece kada idu u pohode, ali da svakako njegove ćerke moraju da nauče kako da se snađu u nepredviđenim situacijama, ako na primjer, upadnu u šumsku zamku.

Mama dvije djevojčice, Keri kaže da u početku nije bila oduševljena ovom idejom.

“U početku nisam uopšte bila oduševljena, ali kasnije sam shvaitla koliko je ovo nevjerovatno iskustvo. Kao prava porodica savladali smo 100 izazova za godinu dana i postali jači“, rekla je ona .

Jedno je svakako sigurno, desetogodišnja Ejmi i osmogodišnja Ela moći će da se ponose svojim djetinjstvom i uspomenama koje će iz njega ponijeti.

Izvor: B92

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply