Broj novorođenih smanjen za petinu

spavanjeU toku prvih osam mjeseci ove godine u Crnoj Gori su rođene 4.363 osobe, što je u odnosu na isti period prošle godine za 21,4 odsto manje, dok je broj umrlih ostao približno isti.

Do septembra je, prema podacima Monatata, umrlo njih 4.004, što znači da je prirodni priraštaj u tom periodu iznosio 359.

Od ukupnog broja rođenih, muškaraca je bilo 2.264 a žena 2.099. Sa druge strane, u prvih osam mjeseci umrlo je 1.920 žena i 2.084 muškarca, objavile su Vijesti

Mjesečni statistički izvještaj je pokazao i da je u Crnoj Gori najviše domaćinstava sa dva člana. Domaćinstava sa jednim članom je 34.847, sa dva člana 40.476, dok broj domaćinstava sa šest i više članova je 17.187.

Kao i na nivou Crne Gore, u svim crnogorskim opštinama većina domaćinstava broji od tri do pet članova.

Učešće ovakvih domaćinstava je najmanje u opštini Plužine i iznosi 39 odsto, a najveće je u Rožajama i Podgorici 55 odsto.

“Posmatrajući strukturu domaćinstava po broju članova po opštinama, najveći udio samačkih domaćinstava u ukupnom broju domaćinstava je zabilježen u Žabljaku i iznosi 27 odsto, a najmanji u Rožajama osam odsto”, navode u Montatu, a prenosi CDM.

Od ukupnog broja domaćinstava u Rožajama, 23 odsto su domaćinstva koja imaju šest i više članova, dok je učešće ovakvih domaćinstava u Budvi svega tri odsti.  U sjevernom regionu čak 12 odsto domaćinstava se sastoji od šest i više članova. To je dvostruko više od primorskog regiona.

U Crnoj Gori najviše ima domaćinstava koja se sastoje od jedne porodice i to 73 odsto.

Svega sedam odstro domaćinstava je sastavljeno od dvije ili više porodica, a čak 20 odsto su neporodična domaćinstva.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply