Za vikend predstave Romeo i Julija i Crvenkapa

romeoijulijaGradsko pozorište iz Podgorice obradovaće najmlađe posjetioce za vikend sa dvije dramske predstave – Romeo i Julija i Crvenkapa, a portal Roditelji.me sa po dvije ulaznice za predstavu koju želi da odgleda najbržeg registrovanog posjetioca.

Karte će pripasti najbržem REGISTROVANOM KORISNIKU portala koji pošalje email na adresu [email protected] od ovog trenutka, sa nazivom predstave koju želi da odgleda. Ako već nijeste registrovani korisnik portala Roditelji, proceduru možete odraditi ovdje.

Za obje predstave preporučeni uzrast djece je 5 i više godina.

U subotu 2. novembra u velikoj Sali KIC-a „Budo Tomović“, u 12 sati počeće predstava Romeo i Julija. To je jako vesela tragedija sa pjevanjem i mačevanjem koja predstavlja poseban “ljubavni slučaj” u Šekspirovom stvaralaštvu, u težnji ovog velikog pisca da se približi onoj čovjekovoj želji za apsolutnim, gdje je ljubav, naravno, znamen tog apsolutnog. Ovu predstavu je režirao Nikola Vukčevič po tekstu Branka Milićevića Kockice.

crvenkapaU istoj sali, samo dan kasnije, u nedjelju 3. novembra i u isto vrijeme biće izveden bajkoviti mjuzikl Gradskog pozorišta Crvenkapa.

Ova predstava je puna igre i pjesme, u njoj se ne dešava ništa loše: niti Vuk pojede Baku i Crvenkapu, niti Lovac Luka ubije Vuka.U ovu klasičnu  bajku umetnuti su i neki novi elementi i likovi, poput Ivanke, Crvenkapine najbolje drugarice, koja ovog puta »nosi« priču. Ni baka nije bolesna baš toliko kako svi pamtimo baku, a nazire se i jedna ljubav: između Crvenkapine mame i lovca Luke, čija je hrabrost netragom nestala. Vuk je naizgled strašan, ali veoma nesiguran šumski stvor. U predstavi igraju: Katarina Krek, Dubravka Drakić, Vesna Vujošević, Željko Radunović, Branko Ilić i Marta Pićurić.

 

Comments

Leave a Reply